Schilder Sint-Rijkers

Krist Wylin
Mobiel: 0478 49 41 96
Tel: 051 43 41 09
e-mail:info@schilderwerkenwylin.be

Schilder ook in Sint-Rijkers

Sint-Rijkers volgens wikipedia

Sint-Rijkers is een klein landelijk plaatsje in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Sinds 1971 is het een deelgemeente van Alveringem. Sint-Rijkers heeft geen dorpskern en kerk meer, maar bestaat uit verspreide landelijke bewoning.

Reeds in de 11de eeuw werd het plaatsje vermeld. Adela, weduwe van Boudewijn V van Vlaanderen, bewoonde toen het kasteel van Sint-Rijkers. Het gebied had een kapel gewijd aan Sint Richarius, maar behoorde nog tot de parochie Alveringem. In 1066 werd Sint-Rijkers een zelfstandige parochie, en werd later bezit van de abdij van Eversam.

De oudste vermelding van een kerk dateert uit 1086. Het ging om een romaanse kerk, die later in de gotische periode werd vergroot. Bij de Franse Revolutie werd de kerk verwoest. Ze werd verkocht en in 1812 helemaal afgebroken. De parochie was in 1802 afgeschaft en werd bij Hoogstade gevoegd.

Sint-Rijkers kende ook een edelmanwoning, De Burcht genaamd. Tot 1572 was dit de woonplaats van het geslacht Van der Burgh. Daarna raakte het huis in verval, en in 1654 werd het materiaal geschonken aan de pastoor, om daarmee de kapel van Izenberge te vergroten. Ook was er het Kasteel van Opschoten, waar vermoedelijk de Dolfijnhoeve op teruggaat.

Het vroegere gemeentehuis was gevestigd in de herberg “De Dolfijn”. Ook deze verdween. Het gebouw werd in 1965 afgebroken en verhuisde naar het openluchtmuseum Bokrijk.

Sint-Rijkers ligt in Zandlemig Vlaanderen op een hoogte van ongeveer 15 meter.

Alveringem, Hoogstade, Izenberge

Schilderwerken

We bieden de beste  gevraagde schilderwerken uit de streek. Binnenschilderwerken of buitenschildewerken, neem vrijblijvend approach op!

U bent van Sint-Rijkers en u wenst uw schilderwerken professioneel uitgevoerd, dan bent u bij schilderwerken  Krist Wylin aan het juiste adres.
Het uitzoeken van een schilder is belangrijk. U wenst advies aangaande de uitgaven die bij het uitbesteden van schilderwerken komt kijken. Prijzen worden per m² of in uurloon gegeven. De kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal zoals verfborstels, verfrollen en verf.

Wat?

We schilderen op bijvoorbeeld steen, {metaal,kunststof},…  Wenst u lak of beits ook dit kunnen we aanbrengen. Naast de schilderwerken zorgen we ook voor het behang en raamdecoratie om het geheel van een ruimte volledig af te werken

Voordelen?

Tijdwinst, kwaliteit en zekerheid.

Zelf schilderen neemt veel tijd in beslag. Door een professioneel schilder zoals Krist Wylin in te huren bespaart u enorm veel vrije tijd uit die u kun besteden aan leukere dingen.

Wanneer je kwaliteit wenst, dan kies je voor de expertise van een schilder. Door de grondige vakkennis van de producten en materialen waarmee een professioneel schilder dagdagelijks werkt kies je hier ook automatisch voor zekerheid.

Je kan besparen op een schilder read meerdere schilderwerken tegelijkertijd in of rond je huis te samenvoegen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd BTW tarief van 6% wanneer de woning ouder is dan 5 jaar.